7 Nisan 2011 Perşembe

Kızıl Bahçe'ye Bahar Geldi

Havaların ısınmasıyla birlikte,azgan dikenleri çiçek açtı,arılar bayram havasında.Mis kokulu azganlar iştahımı kabartıyor.Benimle konuşurcasına...benim de enzimimi yap dercesine...

Bizim ufaklık da galiba yan bahçeden ilgisini çeken bir şeyler görmüş olmalı ki;tırmanmaya başlıyor.
Cemre toprağa düşeli 2 hafta olmasına karşın,ağaçlar henüz sürgüne geçmemiş.Biz de  ağaçlar uyanmadan önce, bol meyve,ısırgan,şal kabağı,harnup(keçi boynuzu),muz kabuğu enzimi vermeyi amaçladık.(resimdeki arkadaşın çevre faktörü olan, muz kabuğu atığını değerlendirip bitkilerimizi beslenmesini sağlamış oluyoruz.Anlaşılan doğada hiçbir şey yabana gitmiyor.
20 lt.lik bodonlarımıza 250 - 300 ml. karışık enzim katarak,üzerine 200- 250 ml humas ekleyip ağaç başına 5 bidon dökmeyi planladık.
Yukarıdaki resmin en altında yer alan bitki şal kabağıdır.Onun da hikayesini bir başka yazımızda anlatırız.
Yoldan ortalama 100 mt.aşağıya taşıyarak ağaç başı 4 ila 5 bidon bbe(bitki besin enzimi) verildi,
Yukarıdaki resimde şal kabağı  ve ısırgan otu enzimi görülüyor.Hazırlarken mutlaka  kişisel koruyucu ekipman olarak eldiven ve maske kullanın,kaşındırıcı ve soluduğunuzda keskin bir kokusu var.
Yukarıdaki resimde,bahçede yaptığım kontrol sırasında elime geçen bir yaprak bende azot noksanlığı var diyorcasına bana mesaj vermeğe çalışıyordu.Biz de şubat ayı içerisinde 2 tane 20 lt.lik bidonda hazırladığımız ve takribe mayıs ayı içinde fermantasyonunu tamamlaması beklenen balık enzimini kullanacağız.Ağaçlar bu haberi duyunca bayram eder gibi geliyor.

Bidonları taşımada bana yardımcı olan motorumuz.

Öğle saatlerinde yolumuza çıkan,otları yükletmede benden yardım isteyen Hasan Amcayı kırmıyoruz.
Dikkat ederseniz ot ilcı kullanılmış bir bahçe.Yemyeşil bir bahçe dururken, neden otları kurutma sevdasına dalıyorlar bilmem ki.Otları kompost yapmada kullanmak dururken neden gereksizce doğayı kirletip zehirliyorlar ??????neyse canınızı daha fazla sıkmayalım.
Yukarıdaki resimdeki ağaç yabani alıç.

Daha dün bahçe dönüşü yoluma çıkan bir bukalemun(bahtabakan).Beni düşmanı sanıp karnını içe çekip sırtını kabartışına bir bakın.Ben senin dostunum ve ezilmemen için seni yolun aşağısındaki çalılıkların içine bırakıyorum,yolda başkalarına kabadayılık taslama diyerek yolumuza devam ediyoruz.
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.